Сити Пойнт Център - кражбите и шантажа със средствата за поддръжка !






Сити Пойнт Център намиращ се в София, Младост 1А, бул. "Александър Малинов" 23 е място, където не важат законите на Република България ! Там важат прищявките и терора на мутрата Кирил Попов собственик на фирма "Евроарт 2004" ЕООД, който чрез послушникът си Костадин Костов окрадоха и продължават да тормозят и крадат собствениците на самостоятелни обекти в самата сграда. Ето за какво става въпрос.

След като построява сградата, Кирил Попов, който е инвеститор на обекта и самият той притежава 65 % от сградата, започва да събира пари за поддръжка и охрана. И тук започва великото ограбване и шантаж над 80-те собственика на имоти, които имаха нещастието да си купят магазини на първи и втори етаж в сградата.

Искат се пари за поддръжка на базата на
Закона за Управление на Етажната Собственост (ЗУЕС) Всъщност този закон се използва от Кирил Попов само за да шантажира и плаши със съд останалите собственици на имоти и в същото време да облагодетелства себе си, като мами и присвоява парите им.
Разгънатата застроена площ на цялата сграда е
8 120 кв. м. както може да бъде прочетено ТУК.

През 2008 година за месеците от август до декември се искаха по 4.5 лв. на кв. м. на месец за поддръжка и охрана на сградата, което при 8 120 кв.м. разгъната площ прави 36 540 лева на месец.
През 2009 година сумата бе 2.5 лв. на кв. м. или 20 300 лева на месец.
През 2010 година сумата отново бе 2.5 лв. на кв. м. или 20 300 лева на месец.
И за 2011 и 2012 исканата сума бе 1 лв. на кв.м. или 8 120 лева на месец.
 

Общо за цялото време от август 2008 до декември 2012 година исканата сума е в размер на 864 780 лева !!!! Това показа простата аритметика !

След като хвърлихме светлина върху приходите сега ще се опитаме да направим същото и с разходите. За да ни е по-лесно се допитахме до послушника на Кирил Попов в търговският център, Костадин Костов, собственик на магазин 79, който чинно му събира парите и угоднически му се подмазва, за което разбира се бива и поощряван от господарят си! На страницата
ТУК може да прочете кореспонденцията ни с него. Както се вижда, г-н Костов не дава исканата информация за разходите, ами привиква при себе си, след като му бе обяснено, че не искаме да се разкрива самоличността ни, поради основателни опасения от саморазправа от страна на мутрата Кирил Попов. Но г-н Костов остана непреклонен, явно бе решил да ни разкрие и хвърли в лапите на господарят си. Затова сами ще трябва да търсим отговора на въпроса, какви са разходите за поддръжка на търговският център.

В общите части на сградата има два асансьора, около 300 крушки от 20 вата, 150 лунички, 1 тоалетна, 2 чистачки и охраната не се знае колко човека са ( това Кирил Попов пази в строга тайна, както се пазят в строга тайна и фактурите за ток и вода ????), но приемаме че 4 човека охрана работещи на смени са достатъчни, всъщност те са и напълно достатъчни. Така, грубите изчисления показват, че за ток би трябвало да отиват на месец около 600 лева за осветление, 100 лева асансьор, 100 лева вода, 300 лева чистачка и 2000 лева за охрана. общо 3100 на месец + 400 лева непредвидени разходи, обновление и ремонт, прави 3 500 лева на месец или 0.43 лева на кв.м. Което за периода август 2008 декември 2012 прави
185 500 лева !!!! Това показва простата аритметика !


И сега простата аритметика показва, че дисбаланса от исканите 864 780 лева минус изчислените като реално похарчени 185 500 лева е !!!! 679 280 лева !!!!

И това ако не е грабеж ? И това ако не е далавера ? В действителност нещата стоят по малко по различен начин, но грабежа и
далаверата са си същите. Кирил Попов притежава около 65 % от сградата. От изнесените цифри се вижда, че той би трябвало да заплаща и 65 % от разходите, явно е че не го прави, а собствениците на имоти на първи и втори етаж заплащат всичко. Тоест исканите такси са такива, че със събираемото на първи и втори етаж да могат да бъдат заплатени всички сметки. Кирил Попов не заплаща нищо, а може би му остават и пари за присвояване, особено в началните години когато таксите бяха в пъти по-високи от исканите в момента. Но това в крайна сметка са само догадки и в нищо не можем да бъдем напълно сигурни, докато г-н Костов и г-н Попов не представят искания отчет за разходите и да обяснят от къде идва дисбаланса от 679 280 лева !!!!?

Освен това искаме да попитаме Кирил Попов и Костадин Костов защо през провелото се през 2010 година събрание на етажната собственост те не предоставиха абсолютно никакъв отчет на изразходваните средства ???? Защо не бе показана и една фактура за ток, вода, договори за охрана, чистачка... каквото и да е. Защо не бе спазен чл.11 ал.1 точки 4 и 5 от ЗУЕС.

Чл. 11. (1) Общото събрание:

4. приема годишен бюджет за приходите и разходите и одобрява годишните отчети на управителния съвет (управителя), както и на контролния съвет (контрольора)

5. определя размера на паричните вноски за разходите за управлението и поддържането на общите части на сградата

Защо при нас общото събрание не взима решения за размера на паричната вноска и не приема годишен бюджет ???? Защо тези неща се вземат индивидуално като решения от страна на Кирил Попов и Костадин Костов. Защо се крият фактурите за ток и вода и останалите документи свързани с управлението на етажната собственост ???? Защо на общите събрания единственото, което се поставя като вземане на решение е  да бъдат съдени, хората които не плащат ????
И как някой може да се противопостави на такова решение след като Кирил Попов притежава 65% от идеалните части на сградата и неговият глас определя всичко ?


Разбирате ли уважаеми читатели за какви престъпления говорим, какво самоуправство и за какъв шантаж става въпрос !? Единственото което се прави на тези общи събрания е да се плашат хората със съд за да плащат сметките на Кирил Попов, който крие какви са разходите. На общото събрание през 2010 година 30 човека собственици на магазини гледахме като ударени с мокър парцал как Кирил Попов саботираше общото събрания, държеше се като деребей и плашеше хората със съд !? На това общо събрание изобщо не бяха обсъждани размера на вноските, както и бюджета за следващата година, нито беше представен отчет за разходите, както изисква закона ???? Размера на вноските го определя само мутрата Кирил Попов и Костадин Костов ???? Никой разбира се не се противи, защото всички знаят, че Кирил Попов е близък с Христо Ковачки, от където са му и парите за да построи търговският център (чрез кредит от общинска банка) и хората ги е страх да говорят. Съвсем нормално след общото събрание през 2010 година, вече никой не ходи на общи събрания, просто защото няма смисъл, ходят само Кирил Попов и още 3-4 негови приближени от търговският център, сред които е и верният слуга на Кирил Попов-Костадин Костов, взимат решение да се съдят хората, които не плащат и си заминават !!!!?
Съвсем спокойно може да заявим, че в Сити Пойнт Център се е сформирала една много нагла и подла структура, която източва и ограбва останалите собственици на имоти, чрез шантаж, заплахи със съд и нагло и безскрупулно държане ! Но така е при Кирил Попов, така действа мафията, краде, мами и шантажира нагло и безскрупулно. А къде е държавата и институциите, не е ясно, но виждайки как Кирил Попов дерибейства и не се притеснява от никой и от нищо, и как с години никой не го пипа, явно, че държавата е зад гърбът му !!!! България, държавата на мафията !!!  И единственото ни оръжие срещу това е свободата на словото !!!



              

Очакваме от компетентните органи намеса и проверка ощетили ли са Кирил Попов и Костадин Костов чрез исканите такси за поддръжка, останалите собственици на имоти в Сити Пойнт Център !? И ако е така, да им бъде търсена наказателна отговорност, защото става въпрос за стотици хиляди левове през годините !!!!

Очакваме и публичен отчет от Кирил Попов и Костадин Костов на направените разходи за поддръжка на търговски център Сити Пойнт !